5 komentářů
  1. HURÁ! Vítej mezi námi švadlenkami :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den. Také znám trampoty se zimním kabátem. Sháněla jsem ho asi tři roky. Měla jsem vcelku jednoduché požadavky: hodně vlny, kapuce a barevný. Nakonec jsem částečně ustoupila z posledního a ve slevě za pěkné 3 000 Kč jsem si koupila něco takového http://www.eloncz.cz/katalog-podzim-zima-2012/kabatek-30302.html?p=2 Pravda, nevím, kde ho šili.
    Nosila jsem ho zatím dvě sezony a jsem maximálně spokojená. Ale nad vlastní asi není :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektné Aničko, držím palce všetkými desiatimi. No, ono, tam vonku, to ide so všetkým od devíti k pěti ... Potraviny na prd, oblečenie, vlastne všetko, čo sa dá v obchodoch kúpiť. My, čo premýšľame, vraciame sa k čo najväčšiemu množstvu, čo si vieme zabezpečiť sami. A tak je dobre. Nech sa konzumenti aj skonzumujú ... len strašne sa obávam, kam táto rýchla a lacná doba povedie. uff - nechcem na to myslieť

    OdpovědětVymazat
  4. Kabát jsem nikdy nekupovala - měla jsem to štěstí, že mi ho ušila máma. Zimní flaušák i jarní "sáčko".
    Bohužel jsme ani za ty roky vždy nevychytaly vše, co mojí atypické postavě sluší a nesluší.
    Zatímco poslední flaušák funguje už šest let a cítím se v něm skvělě (jen letos mu musím vyměnit podšívku, prodřela se), loňský nový jarňák leží povětšinou ve skříni. Jsem v něm příliš "tlustá", prsa v pase a není praktický - pořád je na něm třeba něco upravovat a potahovat. (Vypadá podobně jako tento http://www.modablog.cz/assets/clanky/2010-09/clanek00529/upload/photo/8298_1.jpg, akorát kakaové barvy a stojáčkem.) Možná si nesedl střih, látka a moje postava - možná chtěl víc vypracovat (drobné záševky na více místech...), nevím - tohle ani máma (specialistka na drbačku se svatebními šaty) neví.

    Tím chci říct, že kupované šaty mají tu výhodu, že je člověk zkouší už hotové a zhruba vidí, jestli mu sedí či ne.

    Když si doma šiju sukni nebo kalhoty či jednoduchou halenku, strávím nad tím mrak času a s výsledkem jsem spokojena jen někdy. Pak si po takovém víkendu nad kalhotami říkám, jestli mi to stálo za to. (A teď vůbec nemyslím peníze).

    Moc fandím zručným švadlenám, které se vzepřou diktátu východoasijského oblečení a umí si ušít kvalitně a slušivě.

    A ještě na závěr dotaz - kde nakupujete kvalitní látky? Ono nejvíc naštve, když se s tím člověk šije, a pak to za dva roky odejde prodřením švů apod.

    Veronika



    OdpovědětVymazat
  5. Já neumím šít, takže lidičky, co šijí, moc obdivuji.

    OdpovědětVymazat